Türk Dillerinin Sesi

 



Kanalıma hoş geldiniz! Ben I Love Languages'den Andy. Farklı dilleri/lehçeleri birlikte öğrenelim. Bugünkü videomuz için Türk dillerinin güzel seslerini duyalım. Bunun daha fazlasını görmek için lütfen abone olmaktan çekinmeyin. Umarım harika bir gün geçirirsin! Mutlu kal! (Dil Belgeleme ve Koruma)

Türk dilleri, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Asya ve Batı Asya'dan Kuzey Asya (özellikle Sibirya'da) ve Doğu Asya'ya kadar Avrasya'daki Türk halkları tarafından konuşulan en az 35 belgelenmiş dilden oluşan bir dil ailesidir. Türk dilleri, Doğu Asya'nın Batı Çin'i Proto-Türkçenin konuşulduğu düşünülen Moğolistan'a kadar uzanan bir bölgesinden kaynaklandı ve buradan Orta Asya'ya ve daha batıya ilk bin yılda genişledi.

Türk dilleri yaklaşık 170 milyon kişi tarafından anadili olarak konuşulmaktadır ve ikinci dil konuşanlar da dahil olmak üzere Türkçe konuşanların toplam sayısı 200 milyonun üzerindedir. En çok konuşulan Türk dili, ağırlıklı olarak Anadolu ve Balkanlar'da konuşulan Türkçe'dir; ana dili İngilizce olan kişiler, tüm Türkçe konuşanların yaklaşık% 40'ını oluşturmaktadır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال